10 Gode råd til dig, der overvejer at booke et kitesurfing kursus.

 

Fandt du dette blogindlæg nyttigt? Like og del det gerne med dine venner.

en begynder kitesurfere

 

 

Du siger til dig selv: ”I år er året, hvor jeg vil lære at kitesurfe. Du ser allerede dig selv på vandet med vind i håret og det kan faktisk kun gå for langsomt med at komme i gang. Jeg kender følelsen, men træk lige vejret i 5 min. og læs disse 10 tips. Længere tid tager det dig nemlig ikke og du vil være meget bedre forberedt til at begynde din rejse som kitesurfer.

  

1. Har jeg brug for et kitesurfing kursus med en kvalificeret instruktør?

Du synes det er dyrt og du har måske tilbøjelighed til at tænke: ”hvor meget mere kan jeg egentlig lære ved at følge en instruktør?” Pris og kvalitet hænger ofte sammen og det er ret simpelt:

 

TAG ET KITESURFING KURSUS - og du vælger samtidig en genvej til, at komme endnu hurtigere på vandet og endda på en sikker måde. Med en instruktør får du den rigtige vejledning og slipper samtidigt for selv at stå time efter time og øve, hvor du ofte bare gentager samme fejl og netop mangler den rigtige vejledning for at udvikle dig. Samtidig vil det spare dig, en masse penge at starte med et kitesurfing kursus med en instruktør. I stedet for at købe udstyr, ødelægge det i din iver for at træne selv, betale for reparation af ødelagt udstyr osv.

Derfor kort sagt tag et kitesurfing kursus og kom sikkert på vandet.

 

 Lær at kitesurfe

 

2. Hvad kan jeg forvente af et kitesurfing kursus?

Professionel vejledning af en certificeret instruktør, som gennemgår alt fra A-B og i dit tempo. Du skal ikke være bange for at spørge, hvis du er i tvivl om noget. Instruktøren er der for at hjælpe dig og sørge for, at du bliver klædt på, så godt som muligt, til at være kommende uafhængig kitesurfer. Dansk sejlunion har lavet en guide af trin, som du skal igennem før du har nået et niveau, hvor du kan kalde dig kitesurfer 1.

 

De forskellige trin, der er opridset i guiden, vil du gennemgå på kurset. Der er mange forskellige slags kurser, ligesom der er priser. Ofte er det billigere at være mange sammen på et kursus, dog skal man være opmærksom på, at jo flere man er, jo mere ventetid er der også. Derfor vil jeg altid anbefale, at du starter med et makkerkursus. Her kan du og din ven, kæreste, kone eller mand etc. lære på den mest effektive måde. Hvis I så senere har meget forskellig progression, kan det måske give god mening at opgradere til et privat kursus, så man hver især får mest  muligt ud af sit kitesurfing kursus. Her vil du være alene med en instruktør, typisk i 3 timer på vandet. På et privat kursus er udviklingen enorm, da der ikke er ventetid, og instruktøren kun skal koncentrere sig om dig.

 

Kitesurfing i København

 

3. Hvor lang tid tager det at lære at kitesurfe?

Dette er et af de mest stillede spørgsmål og svaret er ikke enkelt. Det er nemlig meget individuelt og nogle har måske forudsætninger for at lære det hurtigere end andre, fx hvis du tidligere har dyrket en form for board sport som wakeboarding, snowboarding eller skateboarding, vil du automatisk have mere flair for boardkontrol. Dog behøves du ikke have nogen erfaring med ovenstående for at få succes i kitesurfing. Jeg plejer ofte at sige til mine kursister, at det tager mellem 10-20 timer, at blive en uafhængig kitesurfer, men igen skal det siges, at det kan sagtens være mere eller mindre, som sagt det er meget individuelt, hvornår man føler sig tryg og sikker på, at kaste sig ud på egen hånd.

 

4. Min ven kitesurfer, kan jeg ikke bare lære det af ham?

I teorien lyder det jo som genial ide - du sparer en masse penge og din ven får sig en ny surfbuddy, hvad kan gå galt?

Realiteten er dog en anden, og det kan desværre hurtigt gå hen og blive en dårlig oplevelse både for dig og din ven.  Når du først er fastspændt til 12 m2 kite og bliver slæbt hen af vandet og din ven kun lige har gennemført et kitesurfing kursus og måske kun selv lige har fået en håndfuld timer på vandet siden. Vedkommende er egentlig også ret nervøs for sit udstyr og efter en time har han tabt tålmodigheden til, at lære dig det fra bunden af, uden at springe over, hvor gærdet er lavest.

Det kan dog være rigtig godt at tage en ven med ud at ”flyve” med trainer kites, da du her altid kan slippe den, hvis den skulle trække mere end forventet.

 

Kitesurfing på Amager

 

Se hvad vi har af kitesurfing kurser her

 

5. Skal jeg købe mit eget udstyr, før jeg tager på et kitesurfing kursus?

 

Alle kiteskoler sørger for, at du under dit kitesurfing kursus har det nødvendige udstyr. Vores surfskole har bl.a en masse forskellige kites, boards og våddragter, så vi kan tilpasse os de forskellige vejrforhold, som vi underviser i.

 

Du har derfor ikke brug for at købe dit eget udstyr før du har gennemført dit kitesurfing kursus, og på den måde finder du også nemmere ud af, hvilken kite og board der passer til dine behov. Hvis du er i tvivl om noget, så spørg altid din instruktør til hjælp.

 

Se vores udvalg af kites og boards. Vi har bland andet udstyr fra North, Liquid Force og Airush.

 

Er du nysgerrig for at lære mere om de forskellige typer kites eller vil du høre, hvilke slags kite pakker vi tilbyder, så klik her video, og se med, når jeg gennemgår netop dette.

 

Kitesurfing kurser i København

 

 6. Kan jeg godt købe brugt udstyr?

Ja det kan du godt, men er du begynder, kan det godt være lidt af en jungle at finde ud af, hvad man skal se efter. Så hvis du vil købe brugt, så få en erfaren kitesurfer til at hjælpe dig, så du ikke får købt det forkerte udstyr. Fordelen ved at købe nyt udstyr er, at man er sikker på, at der ikke er nogle problemer med udstyret.

Kitesurfing udstyr kan hurtigt komme til at virke dyrt, og det er også mange penge, lige når man skal i gang. Det er dog udstyr man kan have i mange år og til sammenligning med fx ski, skal man her ikke have liftkort og det gode ved kitesurfing er, at du kan nyde det både forår, sommer og efterår i stedet for en enkelt uge eller to.

Mange kitesurfer også hele vinteren. Her handler det dog også om at have investeret i det rigtige neoprenudstyr, se vores udvalg her.

 

Læs mere om hvad du skal være opmærksom på, når du køber dit første kitesurfing udstyr her

 

Kitesurfing skole

 

7. Hvilket udstyr har jeg brug for at have for at komme i gang efter endt kursus?

  1. Våddragt.
  2. Kite(s) - Det er altid en god ide at have mere end en kite, da kitestr. afhænger af vejret.
  3. Bar
  4. Trapez
  5. Leash og en sikkerhedskniv - en særlig lille kniv, som kan sidde i trapezen
  6. Hjelm - køb en hjelm, som er lavet til vandsport, i stedet for at bruge din cykelhjelm
  7. Neopren-sko - kan være rare, hvis der er sten på bunden og i de koldere måneder

Se også vores guide kitesurfing for begyndere

 

8. Skal jeg være i god form for at kitesurfe?

Du behøves ikke være i god form for at lære at kitesurfe, men ligesom alt andet, så vil det hjælpe, hvis du er i nogenlunde form. Kitesurfing er som udgangspunkt ikke hårdt, da trækket fra kiten kommer gennem din trapez. En vis form vil dog helt sikkert hjælpe dig på dit kitesurfing kursus og vil være med til at forhindre skader.

 

9. Tips og tricks til mit første kitesurfing kursus?

Mød op med den store “ja hat” på og stol på din instruktør og ha’ tillid til hans instrukser. Prøv at være afslappet i kroppen samt være tålmodig. Hvis du er helt spændt op i kroppen, kan det hurtigt føre til, at du prøver at skynde dig igennem de forskellige trin. Hvert trin er en del af progressionen mod at blive uafhængig kitesurfer og behøver træning.

Nyd at være på vandet. Da jeg selv lærte at kitesurfe, sagde min instruktør “Don’t snooze - hang loose” som er et udtryk for, at man skal møde op og nyde at komme på vandet. Det er sjovt at kitesurfe og hvis du bliver ”hooked” på kiteboarding, så har du en sport, som du kan lave det meste af året og som du også kan tage på ferie med og få oplevelser og nye sociale fællesskaber igennem.

 

kitesurfing kursus sjælland

 

10.   Hvorfor skal jeg tage mit kitesurfing kursus hos Frozen Palm Tree?

Frozen Palm Tree er bosat på Amager, nærmere bestemt på Prags Blvd 43, København S. Du er altid velkommen til at komme ned til vores showroom og se vores udstyr eller til en uforpligtende snak om et kitesurfing kursus.

Vi, i Frozen Palm Tree, er et hold, hvor passionen for vandsport er det vigtigste og vi holder af at dele ud af vores erfaringer og entusiasme for kitesurfing til andre. Frozen Palm Tree er en udvidelse af Amager kiteskole, som opstod i 2009. Vi bestræber os på at give vores kunder den bedst tænkelige oplevelse med vandsport. Det gælder uanset om det er igennem vores kurser eller via det bedste udstyr på markedet.

 

Vores instruktører er alle selv passionerede og dygtige kitesurfere som hyppigt surfer for at dygtiggøre sig og blive endnu bedre. Alle har flere års erfaring med undervisning, så du er helt sikkert i gode hænder. Vi tilbyder samtidig et bredt udvalg af kurser, så der er helt sikkert noget der passer til dig. Derudover ønsker vi stadig at bibeholde den gode relation til dig, også efter endt kursus, og derfor har vi udviklet konceptet Kite+. Hvis du køber udstyr gennem os efter endt kursus bliver du automatisk en del af Kite+ ‘s facebook gruppe. Her bliver du en del af et fællesskab bestående af tidligere kursister og instruktører. Vi bestræber os på 2 gange om ugen, hvis vinden tillader det, at have 1-2 instruktører ude på Sydvestpynten. Vi står her til rådighed for at hjælpe dig med at komme på vandet, hjælpe, hvis du stadig er lidt usikker på at launche eller har nogle uafklarede spørgsmål. Det er altid hyggeligt at møde tidligere kursister og se deres udvikling i sporten.

 

Håber vi ses på vandet til foråret.

 

 

 

Fandt du dette blogindlæg nyttigt? Like og del det gerne med dine venner.

 

 

kitesurfing lektioner

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises