Din ultimative våddragts guide!
Overvejer du at købe en ny våddragt og faldt over denne guide? Så, er du på det rigtige sted, da dette vil være en omfattende guide om våddragter. Du lærer, hvad en våddragt er, hvorfor du skal bære en våddragt, de forskellige typer våddragter, og hvornår du skal have neopren tilbehør på, og hvornår du kan lade det ligge derhjemme. Denne vejledning er lang, men vi har gjort indholds tabellen klikbar, så du hurtigt kan hoppe til det afsnit, du vil lære om, uden at skulle rulle uendeligt til det ønskede emne. For at få mest muligt ud af denne artikel vil jeg dog anbefale dig at læse det hele. Vær ikke bekymret, det er en indsigtsfuld og underholdende guide (Det er min holdning, men jeg er også partisk).

 

Introduktion til våddragter

Du har nok været på stranden og set en surfer med våddragt på. Men har du nogensinde tænkt på, hvad en våddragt er? Hvordan fungerer våddragter? Lad os finde ud af det.
Når det er en kølig dag, bærer du noget tykt, for at holde dig varm. Det samme kan siges om våddragter. Du bærer dem for at holde dig varm, mens du er i vandet. 
Nogle steder er det varmere end andre derfor findes der også forskellige typer våddragter med forskellige tykkelser. Om vinteren kan du bruge en trøje eller hættetrøje. I vandsports verdenen skal du bære en våddragt eller en våddragt med hætte. I løbet af sommeren kan du have en tyndere våddragt på.

 

Find den våddragt der passer dig

Figur 1 -  Rip Curl Flashbomb 6/4 Hooded Streamer wetsuit

 

Men tilbage til spørgsmålet, hvad er en våddragt? En våddragt giver dig termisk beskyttelse, mens du bruger din krop som varmekilde. Som du kan forestille dig, kan du ikke medbringe en radiator, mens du er ude på vandet, så du er nødt til at bære noget, der sikrer, at du ikke bliver kold. Den sidste ting, du vil opleve, er hypotermi. Hypotermi er, når din kropstemperatur er under 35 ° C (din gennemsnitlige kropstemperatur svæver omkring 36,5 ° C - 37,5 ° C), og en masse dårlige ting begynder at ske, når din kernetemperatur falder til mindre.

 

Som nævnt tidligere, ønsker du at være klædt korrekt ift. vejrforholdene. Hvis vandet er iskoldt, skal du have en tyk våddragt med støvler, handsker og måske en hætte på. Når vandet er meget varmt, kan du nøjes med en rashguard. I anbefalings tabellen for våddragtens neopren tykkelse, fremhæver jeg den anbefalede type våddragt, og dens tykkelse man skal bære under specifikke vejrforhold. Kort sagt, jo koldere vandet er, jo tykkere skal våddragten være. Jo varmere vandet er, jo tyndere er våddragten - under nogle betingelser kan du være bedre stillet uden en våddragt.

 

Neopren 

I det sidste afsnit introducerede jeg dig til et nyt udtryk - neopren. Hvad er neopren, og hvorfor er det relevant? I introduktionen kendte vi os til, hvad en våddragt gør, og at den består af et lag af materiale. Dette materiale er neopren, som er navnet på et kulstofbaseret organisk kemikalie kaldet polychloropren, der til gengæld er en polymer - et stort molekyle, der er fremstillet af gentagne byggesten, kaldet monomerer. Jeg er ikke kemiker, så jeg kan ikke uddybe, hvad alt det betød, men hvad der betyder noget er, at neopren er en slags skumgummi med en cellulær struktur, der har nitrogen bobler fanget inde i det. Kort sagt, neopren er fremragende til at holde dig varm og det er netop derfor neopren er relevant.

 

Våddragtens lag

Når du er kold, kan du beslutte at gå ud med flere lag tøj på. Måske vil du bære en t-shirt under en hættetrøje, mens du bærer en vinterjakke for at holde dig varm udenfor. Våddragter er lavet af forskellige lag samt for at hjælpe med at fange kropsvarmen. Nogle våddragter har et tyndt lag kobber eller titan til at reflektere din kropsvarme, nogle kan bruge forskellige materialer - alt sammen for at holde dig varm i vandet.

Hvordan er en våddragt bygget

Figur 2 - Se her hvordan Prolimit har opbygget de forskellige lag i deres våddragt Raider 4/3

 

Vi har allerede kort diskuteret, hvordan en våddragt lader en lille mængde vand komme ind i dragten, som din kropsvarme varmer op, men hvad med de andre lag? Hver våddragt-producent har deres egen våddragts-teknologi, så de kan tilføje lag, det fungerer således:

Et tyndt lag vand, der opvarmes af din krop
Et tyndt lag nylon eller andet behageligt stof, der forhindrer neopren i at irritere din hud
Et tyndt lag af varmereflekterende materiale baseret på metaloxider af titan, sølv, aluminium, magnesium eller kobber
Et tykt lag neopren, der indeholder kvælstof bobler - dette er et vigtigt lag, da det netop holder dig varm
Holdbart ydre lag lavet af vandbestandigt materiale

Som du kan se, er der meget der skal fungere, når man bærer en våddragt

 

Våddragt vs. Tørdragt

Jeg har lavet et tabel nedenunder, der beskriver hvordan våddragter og tørdragter adskiller sig fra hinanden:

 En model for fordele og ulemper ved våddragt vs tørrdragt

Leder du en efter en tørdragt

Figur 3 - ION Fuse 4/3 Tørrdragt

 

Tørdragter er fuldt forseglet og bruger en kombination af forskellige typer syninger som sørger for at holde vandet ude og holde dig tør. Selvom tørdragter sidder mere løst end våddragter, slipper de ikke vand ind i modsætning til våddragter (som er en del af dens lag delingsproces). Som et resultat kan du bære flere isolerende lag under din tørdragt. 

 

Har jeg brug for en tørdragt til min vandsport?

Til de fleste vandsportsaktiviteter som kiteboarding, standup-paddleboarding, windsurfing, surfing, kajaksejlads, undervandsjagt og enhver anden vandsport, vil du kunne nøjes med en våddragt. Det kan være en god ide at overveje en tørdragt, når du er i koldt vand over en længere periode eller foretrækker at forblive tør. De kan bruges til kitesurfing, vandski, windsurfing, dykning eller kajaksejlads, men vandet skal være ekstremt koldt for at retfærdiggøre at bære en (de fleste, der er aktivt engageret i disse sportsgrene i koldere sæsoner, bærer stadig våddragter eller beslutter ikke at gå ud). Tørdragter bruges typisk til kommercielle og militære formål (dykning), redning eller arbejde, hvor du skal være i (koldt) vand hele dagen.

 

Hvorfor skal jeg bære en våddragt?

Nu hvor vi har dækket hvad en våddragt er (og det grundlæggende i en tørdragt), kan du måske stadig undre dig over, hvorfor du bør bære en våddragt, især fordi våddragter kan være dyre. Sagen er, at hvis du beslutter dig for at gå ud i åbent vand ofte, vil du sandsynligvis ende med en våddragt uanset din sport (svømning, surfing, dykning osv.). Våddragter holder dig varm, beskytter dig mod skarpe genstande og kan hjælpe dig med at holde dig flydende. Nedenfor vil jeg dække, hvorfor du skal få en våddragt, når du laver udendørs vandsport.

 

Våddragten holder dig varm

At en våddragt holder dig varm er sandsynligvis ingen overraskelse for dig. Hvis du er ude i åbent vand, kan du blive overrasket over, hvor koldt vandet kan være, selv når temperaturen i luften kan være behagelig. En vandtemperatur på kun 18 ° C kan være et chok for din krop, hvis du ikke er forberedt på det, derfor er en god ide at bære en våddragt, medmindre du er sikker på, at du kan håndtere vandtemperaturen (men vi vil stadig anbefale dig at bære en - bare for at være sikker).

 

Som forklaret i det foregående afsnit af denne artikel, er våddragter lavet af neopren, som er en gummitype-materiale designet til at holde dig varm i vandet - du kan endda være varm, når det er koldt udenfor! Sagen er, når din krop er varm, vil du være i stand til at svømme længere, bedre eller tilfredsstillende for at udføre din sport. Jeg tror, ​​vi alle kan være enige om, at det at være ude i koldt vand påvirker din oplevelse (medmindre du elsker koldt vand, men det er en anden historie), så få en våddragt, især hvis du hurtigt bliver forkølet - så er det næsten et must.

Find den rigtige sommervåddragt

Figur 4 - Rip Curl Aggrolite 

 

Våddragten holder koldt vand ude

I sektionen våddragter vs tørdragt, konstaterede vi, at våddragter faktisk gør dig våd. Hvad det dog skal gøre, er at varme vandet op, der kommer ind også holde det inde. Hvis din våddragts pasform ikke er korrekt eller ikke er tæt, skylles det varme vandlag kontinuerligt ind og ud og erstattes med koldt vand fra havet (det er ikke behageligt, det kan jeg fortælle dig!). Hvis det sker, ville du næsten tro, at du ville have det bedre uden en våddragt. Derfor er det vigtigt at få en våddragt, der passer dig korrekt for at få mest muligt ud af det. At stoppe koldt vand fra at komme ind og ud af din våddragt er den vigtige del af din våddragt.

 

Våddragten tilføjer et lag som fungerer som fysisk beskyttelse

Havet kan være fyldt med skarpe genstande: klipper, skaller og osv. Som ikke er behagelige at træde i eller blive skåret af. Våddragter er lavet af neopren der beskytter dig mod netop nævnte snit. Vær opmærksom på, at våddragter kan ødelægge og ikke bør ses som et middelalderlig rustning. 
Men vil du helst have et snit i din våddragt eller på din hud? Jeg ved hvad jeg ville vælge!

 

Våddragter tilføjer opdrift

Neopren våddragter har ofte luftbobler indbygget for at holde dig varm i vandet. Udover denne fordel tilføjer de også opdrift til din våddragt. Som et resultat giver det dig mulighed for at svømme højere i vandet, hvilket igen giver dig mulighed for at gå hurtigere. Denne støtte kan være en betydelig fordel i bestemte sportsgrene, såsom triathlons, da den lettere svømning kan give dig et bedre resultat i dit løb.

 

Bemærk dog, at en våddragt ikke er en erstatning for en redningsvest. Selvom de giver dig en vis opdrift, skal du ikke stole på det. Hvis du er ukomfortabel med svømning, skal du sørge for at bære en redningsvest - bare for en sikkerheds skyld!

Find den våddragtd er passer dig

Figure 5 - Rip Curl Aggrolite

 

Våddragten gør så du kan svømme hurtigere

Hastighed er en god ting ift. konkurrence orienterede sportsgrene, hvor hvert et sekund tæller. Opdriften i en våddragt giver svømmeren mulighed for at svømme lidt hurtigere end uden den. Jo længere du har at svømme, jo flere besparelser vil du kunne mærke. Denne fordel vil dog aftage afhængigt af hvor dygtig svømmeren er.

 

 

Hvorfor du ikke vil bære en våddragt

Omkostningerne ved våddragter kan være dyre

Våddragter kan være en betydelig investering, der kan variere fra hundreder til tusinder kr.
Lad os dække ulemperne med, hvorfor du ikke ønsker eller ikke skal bære en våddragt nu, når vi har dækket alle frynsegoder ved at bære en.

 

Våddragter føles ikke komfortabelt

Hvis du ikke er vant til at bære en våddragt, kan de give dig følelsen af at være indelukket. Det er næsten som at bære en redningsvest eller et stykke tøj, der er alt for stramt. For nogle kan denne følelse give panik midt i svømningen.

 

At komme i og ud af våddragten tager tid

Dette er hovedsageligt relevant for dem, der laver triathlons. Selvom vi ved det at bære en våddragt kan spare dig tid, mens du svømmer, er du stadig nødt til at komme ind og ud af den, hvilket kan tilføje dig dyrebare minutter til din overgangstid.

Find den våddragt er passer dig

Figure 6 - ION neoprene hoodie - som du hurtigt kan komme ud af

Våddragts typer

Du vil blive overrasket over at høre, at der er mange slags våddragter. Du har de regelmæssige, også bare kaldet våddragter derudover er der, korte og lange Johns / Janes, shorties og mange flere. Dit valg af våddragt afhænger stærkt af temperaturen på vandet, hvor du skal surfe eller svømme. Der er masser af muligheder, så lad os gå igennem hver enkelt og analysere, hvilken type våddragt der er passende til specifikke forhold.

 

Almindelig våddragt

En almindelig våddragt dækker hele din krop, så din overkrop, ben og arme. Du har sandsynligvis set en før, da de er den mest populære våddragts model derude. Designet af denne våddragt er bygget til varme. Derfor er de ideelle til koldere vandforhold. Disse våddragter er lavet i forskellige tykkelser til forskellige vandtemperaturer. Normalt varierer tykkelsen fra 3/2 mm til 5/4 mm. Afhængig af hvor koldt vandet er, kan du også bruge neopren handsker, støvler og en hætte.

Køb prolimit hos frozenpalmtree

Figur 7 - Prolimit Raider Streamer 5/3

 

Våddragt med hætte

En våddragt med hætte er som en almindelig våddragt, bortset fra det faktum, at de leveres med en fastgjort hætte. Op til 45% af kropsvarmen går tabt gennem hovedet, så en fuld hætteklædt våddragt hjælper dig og dit hoved med at forblive varmt. Disse våddragter kommer normalt i 6 mm tykkelse.

Find den våddragt er passer dig

Figur 8 – Rip Curl Flashbomb 6/4 Chest Zip Hooded Streamer

 

Short John/Jane

Short Johns (eller Jane, den kvindelige version af en Short Johns) våddragter er lavet til varmere farvande i sommermånederne. De er lavet af tyndere neopren sammenlignet med en almindelig våddragt, fra 1,5 mm til 2 mm. Short Johns dækker ikke dine arme - de dækker din overkrop og lår. Det anbefales dog at bære en rashguard under din Short John for at øge beskyttelsen mod skarpe genstande og solen.

Find den våddragt er passer dig

Figur 9 - Ion Monoshorty 2mm Short John

 

Long John/Jane

Long Johns (eller Long Janes, den kvindelige version af Long Johns) er som almindelige våddragter, men de er lavet af tyndere neopren (1,5 mm - 2 mm), men dine arme er ikke dækket af noget materiale (dine ben er dækket, i modsætning til en kort John). De er gode til, når lufttemperaturen er varm, men vandet er stadig koldt. Long Johns er en ideel dragt til padling, da du ikke skaber så meget træk som med en almindelig våddragt.

 

Find den våddragt er passer dig

Figur 10 - ION Muse Long Jane

 

Forårsdragter/ Forårsvåddragter 

Springsuits eller Spring Wetsuits er våddragter, der giver fuld eller begrænset dækning af dine arme og ben. De kommer normalt i maks. 2 mm tykkelse, og de bæres i løbet af foråret og sommeren, når vandet ikke fryser og ikke koger. Man kan sige, at de dækker den akavede fase, hvor det er for varmt til at have en almindelig våddragt på, men for koldt til ikke at have noget neopren på.

Find den våddragt er passer dig

Figur 11 - Rip Curl Omega 1.5mm S/S Springsuit

 

Våddragt med korte arme/ben

Våddragter med korte arme er endnu en populær type våddragt, den er delvis ben- og armløs. De er op til 3 mm tykke og dækker din core, bagdel og øvre lår, hvilket betyder, at dine underben og underarme udsættes for vandet. Våddragter med kort ærmer bruges i varme farvande, hvor du ikke kan eller ikke vil surfe uden neopren beskyttelse.

 

Find den våddragt er passer dig

Figur 12 - An ION Jewel Element 3/2 Backzip Streamer

 

Neopren jakke

En neopren jakke tilbyder ekstra neopren beskyttelse til overkroppen og armene. De er ideelle til varme, men blæsende steder. Sammenlignet med en vest giver en neopren jakke mere varme. De har også ærmer i fuld længde (i modsætning til Johns) og giver en vis beskyttelse mod skarpe elementer. Neopren jakker er normalt 1 mm - 2 mm tykke.

 

Find den våddragt der passer dig

Figur 13 - Prolimit Racer jakke

 

Neopren vest

En neopren vest tilbyder neopren beskyttelse til overkroppen i varme miljøer. Det kan beskytte dig mod UV-stråler, udslæt og kolde vinde. De kan også bruges som slagveste til, at tage imod når du falder i vandet.

 

Find den våddragt der passer dig

Figur 14 - Prolimit Slider Vest

 

Neopren underdele

Neopren shorts, giver dig ekstra varme i varmt vand. De er ofte kombineret med en neoprenvest.

Find den våddragt der passer dig

Figur 15 - ION Muse Shorty

 

Rashguard

Rashguards er normalt lavet af lycra og bruges til at beskytte dig mod sol og sand, men også mod snit og stik. De, der bruger dem i vandet, bærer dem under våddragten for at forhindre irritation og udslæt.

 

Rashguard

Figur 16 - Rip Curl G-Bomb UV Rashguard

 

Tilbehør til våddragten

Afhængig af vejrforholdene er det ikke altid nok at bære en våddragt til at holde dig varm. Hvad med dine fødder, hænder og hoved? Lad os dække alt det neopren tilbehør der er derude.

 

Neopren hætte

Vi lærte, at der er hætteklædte våddragter derude for at hjælpe dig med at holde dig varm (husk, op til 45% af kropsvarmen går tabt gennem hovedet), men du kan også købe hætter separat. Ved ikke at købe en våddragt med hætte, har du meget mere fleksibilitet med hensyn til brug af din våddragt, da våddragter med hætte er tykke. Ved at købe en hætte separat, kan du bruge hætten, når det er nødvendigt.

 

Neopren hoodie til det kolde vejr

Figur 17 - ION Neo 3/2 Hætte

 

Hvis du er interesseret i en våddragt med hætte (en våddragt med en hætte fastgjort til den), bør du tjekke Rip Curl Flashbomb 6/4 Chest Zip Hooded Streamer Wetsuit (mænd / kvinder) eller Rip Curl Dawn Patrol 5 / 4 Hooded Chest Zip Wetsuit (kun mænd).



Neopren handsker

Hvis du er som mig og hurtigt får kolde hænder, er det en no-brainer at have et par neopren handsker. Neoprenhandsker er designet ligesom din våddragt og for at holde dine hænder varme.

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 18 - ION Arma Handsker

 

Neopren støvler

Neopren-støvler, også kendt som neopren-sko, holder dine fødder varme i det mest kolde vand. Derudover beskytter de dine fødder mod skarpe genstande som sten og skaller. Et must-have, når det begynder at blive koldt (eller når vandet allerede er koldt, som det meste af tiden er i Danmark).

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 19 -Prolimit Predator 5mm boot

 

Heldigvis er neoprenstøvler ofte unisex, hvilket gør søgningen efter at finde et par lettere for dig. Neoprene skoene er normalt tykke, da du ikke har brug for dem i varme vandforhold. Prolimit Predator 5mm støvler eller Prolimit Flow 5mm støvler kan anbefales, at se nærmere på. 



Forskel mellem våddragter til mænd og kvinder

Som vi har opdaget i det foregående afsnit, er våddragter ikke unisex, i modsætning til noget neopren udstyr som støvler og handsker. Især short & long Johns (for mænd) og short & long Janes (for kvinder) Men hvad er forskellen mellem våddragter for mænd og kvinder?

 

Våddragts designet

Våddragterne som er designet til mænd er formet anderledes end dem, der gælder for kvinder. Våddragter til kvinder har bredere hofter, mere plads til brysterne og mindre materiale omkring skuldrene sammenlignet med våddragter til mænd.



Våddragts str?

Hvis du har shoppet rundt efter en våddragt, har du måske bemærket, at våddragter til mænd normalt er anført med bogstaver (S, M, L osv.), Mens våddragter til kvinder ofte er anført i tal (2, 4, 6, etc.)

 

Våddragters farve og design

Tidligere var alle våddragter sorte, hvilket var kedeligt at se på. Nogle gange havde de en anderledes farve tone eller et blomstermønster her og der, men det var det. I dag kan du finde farverige våddragter eller våddragter med spændende designs og mønstre. En generel regel er, at de fleste lyse og farverige våddragter er lavet til kvinder. Det betyder ikke, at mænd kun kan købe sorte våddragter. Nej, men det kan være udfordrende at finde en våddragt med alle regnbuens farver (lad mig vide, hvis du formår at finde en!) eller interessante mønstre, hvorimod det er lettere for kvindelige våddragter.

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 20 - Rip Curl Gbomb 4/3 Lynlås fri med flotte farver og mønstre

 

Så kan kvinder bære de samme våddragter som mænd?

Kvinder kan helt sikkert bære våddragter til mænd. Dog er det muligvis ikke en behagelig oplevelse afhængigt af din figur. Hvis du har brede hofter eller har brug for mere plads rundt om brystet, skal du helt sikkert gå efter en kvindelig våddragt (hvilket bør være det optimale valg). Nogle gange er der kun modeller til mænd tilgængelige. Moderne våddragter er fleksible og tilpasser sig din kropsform ganske godt, men det bør være en sidste udvej. Heldigvis har vi masser af våddragter til kvinder og endnu flere våddragter til mænd - begge dækker en lang række farver, mønstre og størrelser.



Våddragter til børn og teenagere

Du har sandsynligvis set børn og surfe rundt med en våddragt. Masser af producenter, som Rip Curl, ION og Prolimit, laver også våddragter til børn, og de har ofte de samme unikke egenskaber som voksne våddragter.
Våddragter til børn (4-12) er ofte unisex og bliver kønsspecifikke, når de når et vist krav til højde og vægt - normalt når barnet er (bliver) en teenager.

 

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 21 - ION Capture for børn og teenagere

 

Våddragt tykkelse

Vi har dækket de forskellige typer våddragter der er derude, men vi er endnu ikke gået i dybden omkring våddragts tykkelsen. Hvad betyder 5/3, og skal jeg bære en 6 mm tyk våddragt, når vandet er 20 ° C? Svaret på det sidstnævnte spørgsmål er nej, men lad os undersøge alt om våddragt tykkelse.

 

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 22 - Prolimit Edge 5/3 Streamer - Hvad står 5/3 for?

 

Hvad betyder tykkelsen af neopren på din våddragt

Tykkelsen på neopren på din våddragt er den mest afgørende faktor for dit nye køb af våddragt, ikke designet, lynlås systemet eller mærket. Den forkerte tykkelse kan få dig til at føle dig utilpas, når du er ude i vandet - enten at være for kold eller for varm. Det kræver en anden tykkelse eller type våddragt afhængigt af vejrforholdene. Du ønsker ikke at bære en 6/4 våddragt med hætte, når det er 25 ° C i vandet - du vil bogstavelig talt dø af varmen, især når du udfører energikrævende tricks. Ligeledes vil du ikke have en neopren underdel, når vandet er 5 ° C - hypotermi er ingen vittighed!

 

Hvad betyder de forskellige tykkelser for din våddragt

En 5/3 våddragt, en 6/4 våddragt med fuld hætte eller semidry 4/3 dragt. Hvad betyder tallene og repræsenterer? Tykkelsen af ​​en våddragt er repræsenteret ved to tal i millimeter. Det første tal før “/” fortæller dig, hvor tykt neopren er omkring torso området, mens det andet nummer informerer dig om tykkelsen på de andre områder, inklusive arme og ben. Nogle mærker bruger et tredje nummer. I disse tilfælde repræsenterer det første tal stadig torso området, det andet alt andet bortset fra armene og det tredje om armene.

 

Lad os analysere tre forskellige våddragter til både mænd og kvinder:

 

A Men's Rip Curl Omega 5/3 Back Zip Wetsuit (den kvindelige version findes her). Neoprenens tykkelse omkring overkroppen er 5 mm, mens tykkelsen omkring arme og ben er 3 mm tyk.


En kvindes ION Trinity Element Semidry 5/4 Zip Wetsuit frontzip. Det første tal fortæller os, at neoprenet rundt om overkroppen er 5 mm tykt, mens tykkelsen overalt ellers er 4 mm tyk.


Rip Curl Flashbomb 6/4 brysts med hætte. Tykkelsen omkring overkroppen er 6 mm tyk, hvorimod alt andet, inklusiv hætten, er 4 mm tykt.

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 23 - ION Trinity Element Semidry 5/4 Våddragt - en af de våddragter vi har kigget nærmere på
 
Hvad med våddragter, der ikke har beskyttelse mod arm eller ben? I dette tilfælde nævner produktnavnet eller beskrivelsen kun tykkelsen omkring overkroppen. I nogle tilfælde er tykkelsen den samme for alle områder, som denne Rip Curl 2 mm Aggrolite Short John.

 

Vi har allerede konstateret, at tykkere neopren holder dig varm. Hvad vi dog ikke skal glemme, er, at tyk neopren begrænser din fleksibilitet i vandet. Typisk placeres den tykke neopren, hvor du har brug for mindst mulig fleksibilitet, hvilket er din core. Den tyndere neopren er, hvor din krop er i konstant bevægelse, hvilket er dine arme og ben. Nedenfor er en tabel med hvilken slags våddragt du bør have på ift. vejrforholdene og vandtemperaturen. Inden vi kigger på det er der et par generelle ting du bør være opmærksom på:

Forslagene i tabellen er generelle. Og kan variere op til 10 ° C afhængigt af din vægt, aktivitetsniveau og temperaturen af vandet.

Våddragt producenter har muligvis en anbefalingstabel, der adskiller sig fra tabellen i denne artikel.


Hvis du hurtigt bliver kold, kan du overveje at få en tykkere våddragt, en anden type våddragt eller bære neopren tilbehør.


Hvis du hurtigt bliver varm, mens du er ude i vandet, kan du overveje at få noget tyndere eller lade dit tilbehør være hjemme.


Jo tykkere våddragt, jo dyrere bliver det. Hvis du er en person med god vandaktivitet, kan du overveje at få en tyndere våddragt, når vejret er behageligt.

Hvis du vil gå ud året rundt, skal du overveje at få flere våddragter. Mindst en for de varmere dage og en for de (utroligt) kolde dage. 

 

Tabel - Hvilken tykkelse våddragt skal du have på 

 Hvilken våddragt du skal bære ift. temperaturen

* John kan læses som Jane.

 

Figur 24 - ION 1.5 Top

 

Våddragt størrelser

Våddragt størrelser er forskellige fra mærke til mærke og stemmer ikke overens med almindelige standarder for tøjstørrelse. Derfor er det meget vigtigt at henvise til producentens size guide, før du køber en våddragt, da du måske lærer, at den nævnte våddragt er for stor eller for lille til dig. Nedenfor er størrelses diagrammerne for forskellige våddragt mærker. Bogstaverne (S-L - Small-Large) bruges ofte til mænds våddragter, mens tal (2-14) ofte bruges til kvindelige våddragter (for eksempel bruger Rip Curl S-L til deres mænds E-bom 3/2 Zip Free Wetsuit, men bruger numre til deres kvindelige våddragter: Flashbomb 5/3. Dette er dog ikke altid tilfældet. ION bruger for eksempel tal til både mænd og kvinders våddragter og støvler / sko, når man bruger den europæiske størrelse (tal) og bogstaver til amerikansk størrelse (bogstaver), men bogstaver til noget andet som sele, hjelme og toppe / bund.
Til sidst bruger nogle producenter mellemstørrelser fremhævet med S & T (for eksempel MT = medium-høj, MS = medium-short; 6S = 6 short, 8T = 8 tall), som afspejler højden, mens de bruger almindelige størrelser til at henvise til en standard kropsform.
Bemærk: Disse er anbefalede / gennemsnitlige anbefalinger af våddragt størrelser. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er usikker på din størrelse - vi er her for at hjælpe.

 

Rip curl:

Vær opmærksom på, at højden er i cm og vægten er i kg.

 kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Rip Curl Women’s Wetsuit Size Chart

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Rip Curl, til børn og teenagere

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

ION
ION Men’s Wetsuit Size Chart

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

ION Women’s Wetsuit Size Chart

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

ION Youth Wetsuit Size Chart

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

ProLimit
ProLimit Men’s Wetsuit Size Chart

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

ProLimit Women’s Wetsuit Size Chart

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

ProLimit Youth (Grommet) Wetsuit Size Chart

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

O’Neill

Men’s O’Neill Wetsuit Size Chart

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Women’s O’Neill Wetsuit Size Chart

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Youth O’Neill Wetsuit Size Chart

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Våddragtens pasform

Hvis du har læst denne artikel i sin helhed, har du sandsynligvis bemærket, at jeg fortsætter med at sige, at det at have en tætsiddende våddragt kan være forskellen i at nyde din vandsport aktivitet eller afsky den. Det er derfor vigtigt at få en våddragt, der passer dig godt. Det skal være lidt udfordrende at komme i din våddragt, afhængigt af indgangs systemet, men ikke så besværligt, at du næppe kan trække vejret eller bevæge dig i den. På den anden side skal det ikke være for nemt at komme i din våddragt, da det kan være en indikator på, at den er for stor for dig.

 

I det forrige afsnit viste jeg dig størrelses diagrammerne for de populære våddragts mærker derude. Hvis du er usikker på dine mål, skal du gå til din lokale kite butik og prøve den våddragt, du ønsker, så du er sikker på dit køb.



Lad os nu opsummere det, vi ved om pasformen for din våddragt. 
Våddragtens pasform er et vigtigt aspekt, når du køber en våddragt

Hvis den ikke passer ordentligt, holder den dig ikke varm og tillader dig ikke den mobilitet, du har brug for.
 
Hvis du er i tvivl om din våddragt størrelse, skal du tjekke størrelse diagrammerne for at få en idé om, hvilken størrelse du har brug for.
 
Tøj- og våddragt størrelser stemmer ikke overens med hinanden (en almindelig misforståelse) En våddragt skal føles som din egen hud, når du bærer den.

 

Tjekliste til at se om din våddragt passer

Efter at have taget våddragten på, skal der ikke være overskydende plads omkring torso, skuldre, knæ eller i skridt området.
 
En våddragt der passer vil være noget udfordrende at tage på, når den er tør
 
Når du har taget våddragten på, løft armene over hovedet og stræk skuldrene ud
 
Hvis våddragten passer godt, skal dette stræk være noget begrænsende. Hvis du føler meget pres, når du udfører denne bevægelse, så er din våddragt for lille.
 
Lav en squat og bevæg dine arme rundt
 
Begge bevægelser skal være lette at gøre. Våddragter med en tykkelse, der er tykkere end 5/4, bliver imidlertid mindre mobile, hvilket er almindeligt for ​​denne type våddragter.
Hvis ovenstående punkter passer, vil din våddragt passe dig godt!

 

Wetsuit Entry System – Lynlåse

 

Der er fire lynlås-systemer eller indgangssystemer ift. våddragter. Vi har lynlåse på ryggen, lynlås på brystet, lynlåse foran og ingen lynlåse. Lad os gå igennem hver af dem.

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 25 - Nærbillede af Prolimits våddragt med lynlås på ryggen

Våddragter med lynlåsen på ryggen

Våddragter med lynlås på ryggen er den mest solgte type våddragt. lynlåsen åbnes fra lænden til nakken. Det vil sige, at lynlåsen går ned langs ​​din rygsøjle og har en lang snor, så du kan komme ind og ud af din våddragt. Selvom de første par gange at komme i din våddragt er akavede, vil du vænne dig til det hurtigt. Sammenlignet med andre indgangssystemer er denne slags lettere at komme ind og ud af, hvilket er en fordel. En ulempe er imidlertid, at vand kan komme gennem sømmene, hvilket er ekstremt ubehageligt. Heldigvis har mange producenter begrænset dette fra at ske, så forvent ikke at du får koldt vand ned af ryggen regelmæssigt (medmindre din våddragt er for stor. Det vil øge chancen for, at det sker).

 

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 26 - Prolimit Predator 6/4 Streamer

Våddragt med lynlås foran

Våddragter med lynlås foran er det modsatte af lynlås på ryggen - lynlåsen er på fronten. Den åbnes fra toppen af ​​din hals til bunden af ​​din overkrop. Ligesom våddragten med lynlås på ryggen, giver dette indgangs system dig mulighed for at komme i din våddragt effektivt. Lynlåse foran findes ofte på våddragter designet til varmere temperaturer.

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 27 - ION Onxy Element Semidry 4/3 Front Zip wetsuit

Våddragter med lynlås på brystet

Våddragter med lynlås på brystet er normalt mere fleksible og varmere sammenlignet med våddragter med et andet lynlås system på grund af neoprenet dækker ryggen helt i modsætning til en våddragt med lynlås på ryggen (materialet i lynlåsen er mindre fleksibelt og vandbestandigt end neopren). Du går ind i en våddragt med lynlås på brystet gennem en udskæring rundt i halsen. Dvs du går ind i dragten gennem halsudskæringen, før du trækker den udskårne hals over dit hoved. Til sidst lukker du lynlåsen rundt om brystet. Bryst lynlåse gør et fantastisk stykke arbejde, der forhindrer vand i at komme ind i dragten. Sammenlignet med lynlåse foran og bagpå kan bryst lynlåse være udfordrende at komme ind i, men du vil hurtigt lære det.

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 28 – Rip Curl Flashbomb 3/2 våddragt med lynlås på brystet

 

Lynlås frie våddragter

Ingen lynlås eller lynlås frie våddragter har den mindste åbning sammenlignet med de andre indgangssystemer, hvilket gør det sværere at komme ind i dem. Til gengæld får du en utrolig fleksibilitet med disse typer våddragter. De bliver ofte rost for hvor behagelige de er. Da disse våddragter ikke har nogen lynlås, skylles der ikke vand gennem lynlåsen eller syningerne omkring lynlåsen.

 

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 29 - A Prolimit Vapor 6/4 Lynlås fri våddragt
 

Kan man købe en brugt våddragt?

Våddragter kan være relativt billige eller sindssyge dyre, afhængigt af deres funktioner. Det er grunden til, at nogle overveje om de bør købe sig en brugt våddragt i stedet, så de kan spare penge til andet udstyr i deres vandsport. Måske kan du ikke se ideén i at bruge så mange penge på en våddragt. I dette afsnit dækker vi de ting, du skal være opmærksom på, før du køber en brugt våddragt.

 

Hvor længe holder en våddragt?

Desværre er der ikke et klart svar på spørgsmålet om, hvor længe våddragter holder. Det har også meget at sige, hvor meget den er blevet brugt. Er den blevet brugt 5 gange eller har man brugt den hver dag i et halvt år. Dette er vigtigt at vide, når du køber en brugt våddragt, da den måske er blevet misbrugt meget, hvilket betyder, at den ofte er blevet brugt. Hvor godt tog ejeren sig af deres våddragt? skyllede de våddragten med frisk vand efter hver brug eller bare dumpede den i et mørkt, fugtigt hjørne, så den lugter sjovt? Hvor opbevarede de våddragten? På et varmt eller koldt sted? Neopren er følsom overfor UV-stråler, hvilket gør den ældes hurtigere.

 

Som du kan se, er der meget at overveje, før man køber en brugt våddragt. Desværre vil du ikke være i stand til at besvare alle disse spørgsmål. Neopren bliver ældre og forringes, uanset hvornår du bruger det eller ej. Du ønsker ikke at købe en våddragt, der er ved udgangen af ​​dens levetid.



Hvad bør du kigge efter, hvis du køber en brugt våddragt?

Først vil du vide, hvilken type våddragt du ønsker, og dens tykkelse. Når du har fundet en våddragt, der opfylder dine krav, bliver du nødt til at gå over følgende fire elementer:

Hvordan er neoprenes tilstand
Neoprenes flexibilitet
Huller
Syninger

 

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 31 - Er denne Prolimit Raider Streamer 5/3 wetsuit ny eller gammel?

 

Neoprenes tilstand

Hvis du aldrig har set eller rørt ved en ny våddragt før, vil jeg opfordre dig til at gå til din lokale surf butik og mærke en ny våddragt, så du kan føle, hvordan en våddragt skal føles. Derefter, hvis den brugte våddragt mode erl i den samme butik, skal du kigge på den brugte våddragt og analysere følgende:

Nye våddragter føles glatte. Jo mere det føles som om du gnider en mursten, jo ældre er neoprenen
 
Gå over de tynde steder, som er områderne med syninger. Dette er de områder, der vil give dig mindre varme (hvilket er normalt). Hvis det føles unormalt tynd, eller hvis du ser, at syningen er på randen af ​​at gå op, er chancen stor for, at de snart gør.
 
Kontroller farverne. Ser nogle pletter lysere ud sammenlignet med andre steder? Det er en indikator på en gammel våddragt.

 

Neoprenes flexibilitet

Billigere våddragter har ikke-elastisk neopren, mens dyre våddragter er lavet af det nyeste elastiske neopren. Så hvis du rører ved en gammel, ubrugt våddragt og sammenligner den med en ny, kan den måske føles mere stiv end en ny, selvom den ikke er blevet brugt. Det samme gælder, når du sammenligner en dyr en med en billig. Inden du tager en beslutning om at købe den brugte våddragt, skal du teste, hvor fleksibelt neoprenen er. Hvis det ikke strækker sig, vil du have begrænset mobilitet, når du er ude på vandet, og det kan være et tegn på, at den har været meget i solen, eller at den bare er gammel.

 

Huller

En åbenlys ting at kigge efter i en brugt våddragt er huller. Hvis våddragten har mange huller, vil det at bære den være som at bære intet, når man svømmer. Hvis våddragten imidlertid har et lille (få centimeter) hul eller to, kan du reparere det selv billigt eller få nogen til at ordne det for dig. Men sørg for at identificere alle huller, som våddragten har, og foretage en grundig vurdering, før du køber den.



Syninger

Generelt begynder våddragter at blive slidte omkring syningerne. Derfor er det vigtigt at identificere, om nogen af syningerne er begyndt at gå op eller løsne sig. Hvis du ser små revner i syningerne, kan du forvente at se flere andre steder på den brugte våddragt.

 

Hvis dette lyder for besværligt for dig, så sørg for at tjekke vores billige Prolimit Raider Streamer 5/3 våddragt (mænd) eller vores Rip Curl Omega 5/3 baglås Zip (kvinder).

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 32 - ION Jewel Core Semidry 5/4 wetsuit

 

Misforståelser omkring våddragter

Vi har gennemgået alt der er værd at vide omkring våddragter i dette indlæg. Der er dog stadig nogle misforståelser, som jeg vil gennemgå inden vi afslutter artiklen. 

 

Våddragt str variere fra land til land, selvom det er samme mærke

Størrelser på våddragter varierer ikke fra land, hvis de kommer fra det samme mærke. For eksempel ville en Rip Curl small i Europa også være small i USA eller Asien.

 

Størrelse på tøj og våddragt er tilsvarende

Hvis bare det var så let. Desværre er dette ikke tilfældet. Våddragt størrelser svarer ikke til tøjstørrelser. Tidligere så vi på størrelse diagrammerne for forskellige våddragts mærker. Hvis din ikke er på listen, skal du ikke bekymre dig - bare gå til producentens websted og kig efter størrelse kortet der.

 

Våddragter er designet til at holde dig tør

Våddragter er designet til at lade vand komme ind. Virkelig? Ja virkelig. Våddragter tager noget vand ind, og lader din kropsvarme varme vandet op (Hvis du får meget vand i din våddragt, skal du overveje at få en mindre størrelse - din krop vil takke dig). Drysuits er på den anden side designet til at holde dig varm og tør. I sektionen våddragter vs. tørdragt dækker jeg kort forskellene mellem de to. Selvom våddragter slipper vand ind, må du ikke forvente at blive gennemblødt, når du er færdig med din aktivitet (medmindre din dragt ikke passer dig) så vær ikke bange for det. Husk, at våddragter holder dig varm og våd, mens tørdragter holder dig varm og tør.

 

Alle våddragter er lavet ens

Hvis alle våddragter faktisk blev fremstillet på samme måde, ville de producenter, der sælger våddragter, snyde dig. Heldigvis er det ikke tilfældet. Våddragter findes i en lang række forskellige design, tykkelse, typer, syninger, teknologi, funktioner og lynlåse. Hver faktor påvirker prisen på våddragten, men også kvaliteten på våddragterne. For eksempel, i Danmark, ønsker du ikke at være ude i vandet med en 2 mm våddragt, da du vil fryse. I Egypten skal du hellere ikke have en 6 mm våddragt, fordi det vil være ubehagelig i varmen. Forskellige våddragt producenter bruger forskellige lag teknikker eller funktioner, der kan gøre våddragten mere eksklusiv med hensyn til holdbarhed og stræk. Der er mange andre faktorer, som er blevet forklaret gennem dette indlæg, så sørg for at springe tilbage til dem for at lære mere om dem. Ellers ville jeg gentage mig her!

 

Kan jeg vaske våddragten i vaskemaskinen

Det korte svar er nej, det lange svar er også nej, din våddragt kan IKKE tåle, at komme i vaskemaskinen. Du vil både ødelægge våddragten samt miste din garanti. 

 

Våddragter giver dig udslæt

Denne misforståelse var tidligere ikke en misforståelse. Førhen passede våddragter ikke så godt, som de gør i dag. Designet er forbedret, og irriterende materialer er erstattet med mere behagelige materialer, hvilket mindsker risikoen for udslæt (så længe våddragten passer dig rigtigt). Du kan også bære en rashguard for at forhindre irritation, når du er ude i vandet.

 

kitesurfing amager kitesurfing kursus københavn Kitesurfing kursus Aarhus kitesurfing kursus sjælland lær at kitesurfe amager strandpark kitesurfing kitesurfing undervisning kitesurfing skole kiteskole amager kitesurfing undervisning kitesurfing lektioner kitesurfing begynder

Figur 33 - Rip Curl E-Bomb 3/2 wetsuit

 

Konklusion

Nå, det var meget information om våddragter - du er blevet en våddragts-ekspert! Vi har lært om, hvad en våddragt er, hvad den er lavet af, hvorfor du skal have en på, hvilke typer våddragter vi har, og funktionerne bag dem. Jeg prøvede mit bedste for at gå i dybden, men ikke for detaljeret til at forhindre dig i at kede dig (f.eks. Da jeg forsøgte at forklare den kemiske sammensætning af neopren).

 

Hvis du leder efter surf våddragter til mænd, så tjek vores våddragter til mænd. For kvinder, se vores kvinde kollektion. Brug for støvler? Det har vi også! Eller neopren gear til spydfiskeri

 

Jeg håber, at denne artikel var nyttig og indsigtsfuld. Lad mig vide, hvad du ikke vidste om våddragter eller neopren, før du læste dette indlæg.

 

Vi ses på vandet!

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises