Hvad skal du være opmærksom på når du køber dit første kitesurfing udstyr

Dette blog post omhandler, hvad du skal være opmærksom på, når du som begynder skal købe din første kite. Er du på udkig efter begynder kitesurfing udstyr, så kan du med fordel komme forbi vores kitesurfing butik i København. Er du i tvivl om, hvilken kite, der er den rigtige for dig? Så lad os vejlede dig, så du kan være sikker på, at få det rigtige udstyr. Du finder adressen til vores butik længst nede på siden

Fandt du dette blogindlæg nyttigt? Like og del det gerne med dine venner.

 

 

 

 

kitesurf udstyr begynder


Du vil have en kite som er stabil, nem at gå upwind med og så skal den have en så stor wind range som muligt. Tro ikke på alt de skriver på forskellige chat forums eller facebookgrupper om hvor god den eller en anden kite er. Du vil ikke starte med en kite, som forhindrer din udvikling. Du vil starte med en kite som du kan udvikle dig på og have over længere tid. Det er vigtigt, at bemærke, at du selvfølgelig kan udvikle dig uanset hvilken kite du køber. Men at købe den rigtige kite første gang vil gøre din udvikling i sporten nemmere. 

Lej eller køb kitesurfing udstyr: 

At leje kite udstyr, kan være en god måde, at komme i gang med sporten på og der er også fordele:


  • Du har mulighed for, at prøve forskellige brands og finde den kite der passer dig bedst.
  • Det er nemmere, at rejse med. Du kan altid leje udstyr når du når frem til spottet. 

Vi lejer også selv udstyr ud, så skriv til os hvis du er interesseret i at leje udstyr. 


Hvis du kun kitesurfer en uge om året, er det måske en god ide, at leje udstyr. Hvis du allerede har planer om at kitesurfe meget og bor tæt på et spot, bør du overveje at købe dit eget kitesurfing udstyr.


Vi anbefaler også at du køber dit eget kite udstyr fordi: 


  • Det er billigere i længden. 2 ugers leje af udstyr koster ca. det samme som 1 kite. 
  • Du kan tage ud og surfe når du vil. 
  • Det er nemmere at udvikle sig med sit eget udstyr, da det ikke er en ny kite hver gang. 

Hvis du beslutter dig for, at købe dit eget udstyr er spørgsmålet bare… 


Nyt eller brugt kitesurfing udstyr?


Nyt kitesurfing udstyr:

Nyt udstyr vil altid være dyrere at starte med, det kan koste mellem 10000-15000 kr bare for en kite. Så spørgsmålet er mere om du har råd til det. 


Hvis du har råd til det, bør du overveje at købe nyt udstyr. Fordelene er bl.a at du er sikker på at udstyret ikke fejler noget og hvis der er problemer med udstyret, har du brandets garanti for at de dækker det. 

Du finder alle vores kite her


Brugt kitesurfing udstyr

Brugt udstyr vil være billigere, du kan ofte for en god pris lige efter eller i starten af sæsonen når, kitesurfere, kiteskoler og kitebutikker skal sælge ud af deres gamle gear for at få råd til næste års modeller. 
Nogle gange er året underordnet du kan få en gammel kite, som nærmest ikke er brugt, på den anden side kan du også få en kite fra sidste år som er slidt og har flere forskellige reparationer. 
Vores anbefalinger er at købe en kite som er i god stand også selvom det er en ældre kite. Når du starter med at kitesurfe vil du i begyndelsen smide den hårdt i vandet og derfor vil den måske gå i stykker. Du kan misse en del sessions pga. din kite var i stykker eller utæt, samtidig kan det også være farligt, hvis en kite er meget slidt fordi du ved aldrig hvornår en line eller kiten måske går i stykker.
Vi anbefaler ikke at købe kites ældre end fra 2012, fordi der er sket så meget med teknologien og sikkerhedssystemerne siden dengang - derudover er der chance for at kiten er meget slidt. 

 

Hvordan tjekker du om brugt udstyr det er i god stand:


Canopy: Start med, at tjekke canopyen(dugen), se om materialet er slidt eller om der skulle være andre mangler. Hvis materialet har strækmærker eller farverne på materialet er mindre fremtrædende betyder det at kiten har været brugt en del. Du kan også placere kiten i solen eller foran noget lys og se om der skulle være nogle små huller i dugen, derudover tjek også omkring leading edge og den midterste strut da man ofte overser hullerne her. 


Leading edge: Tjek leading edgen og se om der skulle være nogle huller eller andre skræmmer. Hvis du kan se blæren gennem hullerne bør du straks få det repareret. 


Utæt: Den bedste måde at tjekke om kiten er utæt, er ved at pumpe kiten hårdt op og lad stå i et par timer, vær sikker på den du får lukket valven ordentligt. 


Reparationer: Hvis der er nogle større skader på kiten, så få en professionel sejlmager til at fikse det. Kites med reparationer vil også være billigere at købe. 


Pigtails/bridles/pulleys: Se om der skulle være nogle skader, hvis de er meget slidte betyder det også at kiten er blevet brugt meget. Kite størrelse

Når du skal vælge størrelsen på din kite bør du overveje 3 ting: 

Din vægt: Størrelsen på din kite afhænger af hvor meget du vejer. Så en tungere kitesurfer vil tage en større kite end en mindre kitesurfer vil, selvom om det er de samme vejrforhold. De fleste kite brands har en kite str. tabel. Så det vil være et godt sted at få et overblik ellers anbefaler vi altid at spørge der hvor du køber din kite og lad dem guide dig ift. disse 3 faktorer 


Du bør også overveje hvordan det spot du kitesurfer ved er, blæser det ofte meget eller blæser det måske ikke så meget. Fx. her i København blæser det ikke så meget, så her vil det være en god ide at have en større kite fx. en 12 m. Hvis du derimod bor tæt på et spot hvor det ofte blæser meget vil du have en mindre kite fx en 9m. Det er altid en god ide at spørge de lokale, da det ville have information om spottet som vejrudsigten ikke har. 


Kan du have en kite til alle vejrforhold

Nej, selvom du nogen dage sagtens vil kunne nøjes med kun 1 kite. Men hvis vinden pludselig bliver stærkere eller der er dage med let vind, vil det ikke fungere. De fleste kitesurfere har mellem 2-3 kites i str. 12,9,7 det dækker de fleste vejrforhold. Men det kommer selvfølgelig an på din vægt og valg af board str. Formen på kiten

Når du køber din første kite vil du gerne have, at den har nogle egenskaber som er nemme at udvikle sig på: nem relaunch, gode til at gå upwind og en stor wind range disse egenskaber vil gøre du udvikler dig hurtigere og i starten vil du få mere ud af dine sessions. Kites med disse karatertræk finder du typiske på delta eller bow formede kites, som vi vil gennemgå nu.Der er 4 former for kites. 


Delta kites  


Delta kites vil være det bedste valg som din første kite. Formen på kiten gør at den er nem at relaunche igen. Du hiver bare på den ene side af baren og et par sekunder efter vil kiten automatisk løfte sig fra vandet. Derudover er delta kites lidt langsommere, hvilket gør dem stabile i luften og mere tilgivende når du laver fejl. Pga. bridle systemet har delta kitesne en stor wind range og samtidig tolerer de hårde vindstød. 


Bedst til: Freeride og begyndere

 

 

 

Bow kites

Bow kites er en af de meste populære former for kites og var samtidig en af de første slags former for kites da kitesurfing startede. Bow formen gør at kiten har gode upwind egenskaber, stor wind range og derudover kan kiten nemt depoweres pga. bridle/pulleysystemmet. Formen på kiten gør at du for et stort løft i dine hop, samtidig med en god hangtime. Det er derudover også et godt valg som din første kite da den har mange af de egenskaber der gør det nemmere for dig at udvikle dig. 


Bedst til: Freeride, old school, let vind og race. Hyprid kites (Open C-design)

 

Dette er en kombination af bow og c-kites. Her får man de bedste egenskaber fra hver kite og derfor får man den bedste all round oplevelse af denne kite. Disse kites giver flere muligheder for dig som kitesurfer - men du vil være nødt til at være mere aktiv i din styring af kiten. Det kunne være en perfekt kite efter du har opbygget en god kite kontrol og du er klar til, at udvikle eller prøve dig i andre discipliner som big air, bølgesurf eller hvis du bare vil kitesurfe og have flere muligheder. 


Bedst til: Freeride, big air, bølgesurf, freestyle. Et godt mix til lidt af det hele. 


 C-kites

Denne slags kite tilbyder god stabilitet og pop ved unhooked tricks, disse egenskaber vil en mere erfaren kitesurfer som fokuserer på freestyle og wakestyle sætte pris på. Ofte vil brugte C-kites have en meget attraktiv pris, men bliv ikke fristet af den billige pris, da disse kites vil være sværere at udvikle sig på.  


Bedst til: Freestyle og wakestyle
Hvilket udstyr for du ellers brug for

Nu når du ved hvilken slags kite du bør købe, er det tid til at anskaffe sig det resterende udstyr som, en bar der passer, trapez, kiteboard og en våddragt!Kite bar

Køb altid en bar med når du køber din kite. På den måde ved du at kite og bar passer sammen og du vil ikke have problemer ift. om de passer sammen. De fleste bar passer til alle kites, men du vil ofte skulle justere dem. 


Hvis du køber en brugt bar check altid om sikkerhedssystemet virker og tjek linerne igennem om der skulle være nogle huller eller små rifter i linerne.

Du finder alle vores kitebars her


Trapetz


Sandsynligvis i løbet af dit kitesurf kursus, brugte du en siddetrapez, da den bevæger sig mindre, fordi den er forbundet med dine hofter og rundt om dine ben. På denne måde undgår du, at den kravler op til brystet, fordi du sætter tyngdepunktet ned, hvilket kan hjælpe i begyndelsen.

En hofte trapez kan være mere behagelig at have på og det giver dig bedre mulighed for, at bevæge dig. Derudover er det nemmere at gå upwind, men man skal være opmærksom på at hofte trapezen bevæger sig mere og kan kravle op hvilket kan gøre det ubehageligt i brystet. Prøv at find den rigtige størrelse og prøv før du køber!


Trapezen kan holde i flere år og fås til en rimelig pris, så tag din tid og vælg den trapez du føler dig godt tilpas med, vælg ikke efter farve!

Se alle vores trapezer her
Kiteboard


Hvilken størrelse kitesurfing board skal du vælge?


  • større kiteboard - mindre kite

  • mindre board - større kite

Tjek den her om hvordan du vælger det kiteboard der passer dig bedst. Du finder alle vore kiteboards her

 


Våddragt


Køb en våddragt som er lavet til kitesurf eller til almindelig surf, disse våddragter vil være mere elastiske og komfortable. Alt efter hvor du surfer afgør hvor tyk dragten skal være.Kitesurfing pakketilbud / begyndersæt

Uanset om du er en ny eller erfaren kitesurfer, vil en kitesurfing pakke give dig nogle gode rabatter ift. at købe kite og kiteboard separat. Alle vores kitesurfing pakker kommer komplet med alt, hvad du skal bruge. Kite kommer komplet med bar, liner, trapez, pumpe og taske, bordet kommer med finner, håndtag og straps.

Vi anbefaler disse kitesurfing start pakker til begyndere der lige er startet med kitesurfing. 

kitesurfing begynderpakkeSkriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises