7 kitesurfing begynder tricks du kan lære hurtigt

 

 

Fandt du dette blogindlæg nyttigt? Like og del det gerne med dine venner.

En kitesurfer som udfører et carving sving

 

Som en kommende kitesurfer, har jeg spekuleret over, hvilke kitesurf begynder tricks jeg kan lære så snart jeg kan kitesurfe uafhængigt. Lad os være ærlige, som begynder vil vi gerne have mulighed for at udfører mindst et par cool tricks, som er nemme at lære så vi kan vise dem til vores venner. Jeg søgte på nettet og talte med Tobias Mårtensson, som er en godkendt kitesurf instruktør hos Frozen Palm Tree, en kitesurf skole i Danmark, for at høre hvilke tricks vi begyndere kan lærer nemt og hurtigt. Lad os se på det, skal vi?

Kunne sejle upwind

Før vi overhovedet tænker på tricks eller freestyle, skal vi kunne sejle upwind uden problemer, det betyder du kitesurfer op mod vinden i stedet for med vinden. Selvfølgelig sejler du ikke bogstaveligt mod vinden, da det ville være umuligt, men du går op mod vinden i en vinkel på 10 – 15 grader i et zigzag mønster.

Når du kan sejle upwind (som på dansk bliver kaldt at holde højde), behøver du ikke gå tilbage hvor du startede med at surfe fra. Nogle kaldet dette ”walk of shame” (men det er overhovedet ikke en skam, vi alle skal starte et sted fra) når du kan surfe upwind, kan du sejle på samme linje på vandet uden at skulle gå tilbage hver gang, hvilket sparer dig en masse tid, og giver dig mere tid til at prøve flere (begynder) tricks – fedt!

Hvis du stadig, har problemer med at sejle upwind. Kan du i videon nedenunder få nogle tips fra Blake om hvordan man sejler upwind:

Upwind vendinger

Nu da du kan sejle selvsikkert upwind, er upwind vendinger et must at kunne. Det gør at du kan vende hurtigt rundt uden at lave store sving, hvilket kan tage lang tid.

Denne video lærer dig, hvordan du laver upwind vendinger:

Skifte fra at sejle på heelside til toeside

At kunne skifte hurtigt fra heelside til toeside, er et andet trick du bør lærer og det er ikke svært at lære. Faktisk skal du lære hvordan man skifter fra heelside til toeside, fordi du vil være nød til at skifte position i mange situationer. Når du har lært dette skift, vil du være klar til at udfører sværere tricks!

Men hvad betyder det at sejle heelside og toeside? Du sejler heelside, når dine hæle peger upwind og du sejler toeside når dine tæer peger upwind. Kort sagt vender du din underkrop 180 grader uden at flytte din overkrop.

Her ser du Jeff og The Hulk (ikke en joke), der viser hvordan man sejler toeside.

Butter slide

Nogle siger at butter slide er det nemmeste trick i kiteboarding. Jeg kan ikke fortælle om det er, men det ser godt ud på billeder. Nøglen til dette trick, er at komme ind med en masse fart også klarer resten ligesom sig selv.

Blake giver dig en guide, til hvordan du lærer tricket i denne video:

Lær at lave grabs

At holde om kiteboardet (grabs) mens du hopper ser imponerende ud, specielt for dem som ikke ved hvordan man kitesurfer. Heldigvis er det ikke svært at lære. (du kan nok lærer et allerede i dag). Der er forskellige ”grab” variationer, nogen har lavet en liste med de mest almindelige. Du opfinder måske dit eget grab i fremtiden, hvis du gør, så skriv helt sikkert til mig.

I stedet for at give dig instruktioner om hvordan du udfører de forskellige grabs, vil jeg forslå dig at se denne video med Jake Kelsick som viser dig, hvordan du udfører nogle af dem:

Carving sving

At lærer hvordan du laver carving sving, giver dig flere muligheder når du skal vende. De er ikke bare nemme at lære, de ser også godt ud. Med lidt balance, god timing og nødvendig viden om hvordan du bruger din kite, kan du lærer carving sving næste gang du er ude på en session.

Denne video går i dybden med de tidligere nævnte faktorer og viser dig, hvordan du udvikler dit carving sving.

Små og mellem hop samt transitions (vendinger i luften)

Vil du gerne kunne hoppe 20 meter op i luften, også jeg, men vi bør starte mindre og lære grundstenene bag de forskellige tricks. Heldigvis er der mange begynder hop og transitions. Selvom at hoppe er sjovt er det at kunne lave vendinger i luften endnu federe.

Lad os starte med små og mellem hop først. Denne video gennemgår, hvordan man hopper og de mest almindelige fejl:

Når du har styr på dine hop, er du klar til at lave vendinger i luften også kaldet transitions. Jake Kelsick viser dig hvordan i denne video:

Konklusion

Som vi kan se, er der mange tricks, der er nemme at lære for os begyndere, så snart vi kan sejle uafhængigt. Mange af de tricks er ikke kun nemme at lære som fx at sejle upwind, sejle heelside og toeside, de ser også godt ud. Især carving sving, små hop, mellem hop og grabs.

Hvilket af de nævnte tricks, vil du lære? Eller har du andre tricks som skal listen?Skriv det i kommentar feltet nedenfor.

Ses!  

/Ernest

 

 

 

 

1 kommentar

  • Freddy den

    Fed blogpost! Jeg vil tilføje Backroll.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises